Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári agrár karának neves oktatói érkeztek a minap a Gasztonyi család tényői birtokára, amely az egyetem mintagazdasága is egyben. Ahogy fogalmaztak a szakemberek, hazai szinten ritkán látnak ilyen gazdaságot, „általában gumicsizmában kell érkezni”. Itt nem, persze az állatok (fekete Angus marhák) melletti munka során ez elkerülhetetlen. Gasztonyi László házigazdaként fogadta az oktatókat, elmesélte a birtok születésének történetét, amely nem egy nagy álomból eredt – a család számára elégséges étel megtermelése volt a kezdeti cél -, de aztán azzá lett.  Jelenleg már 250 hektáron gazdálkodik a család, s nyílt titok, hogy az evezősként is sikereket felmutató unoka, ifj. Gasztonyi Péter veheti át itt egyszer az irányítást – a hamarosan érettségiző fiú ugyanis agrárvonalon képzeli a jövőjét. A birtok most jutott el arra a pontra, hogy jelképesen kiáll a porondra: a marhák vágósúlyúak, a tejfeldolgozás első próbája a sajtkészítés – a sajtok már érnek. Az egykori TSZ-épületek a vásárlás pillanatában már bontásra voltak ítélve, amelyek helyettük épültek, valóban XXI. századiak. A termelés minden fázisában visszaköszön az egészségtudatosság, s ez nyilván nem a legolcsóbb módszer, de a család hiszi, hogy egyszer (nem feltétlenül csak pénz formájában) mindez megtérül.
Gasztonyi László beszél a kezdetekről.
A tényői birtok vásárlásakor felmerült az a lehetőség is, hogy az egyébként a villamosipari szegmensben meghatározó Vill-Korr egy-egy sikeres tárgyalás után élményt tudjon adni a partnereknek. Itt, Tényőn. A sokorói vidék, illetve az épületegyüttes, amely jól felszerelt szobákat, szaunát, medencét is magába foglal, mindezt tudja biztosítani. Az agrárium és a vendéglátás-turizmus (vadászat, horgászat, kerékpáros turizmus) jól megfér egymás mellett; ez is tanulság lehetett az agráriumra elsősorban tudományos alapon tekintő egyetemi oktatóknak.