Egy családi vállalkozás története

A Vill-Korr alapítói, a Gasztonyi család a rendszerváltás időszakában, 1990 augusztusában határozták el társaságuk létrehozását. A cég ma már Magyarország vezető villamosipari vállalkozása, sikerének egyik titka, hogy a villamosipari szegmens széles palettáját lefedi. A magyar vállalat bizakodóan néz a jövőre és büszkén tekinthet vissza a több mint harmincéves pályafutására.

Több mint harminc éve az édesapámmal, az édesanyámmal, a feleségemmel és az öcsémmel gondoltunk egy nagyot. Elképzeltünk egy főállású munkahely mellett is űzhető másod-
állást, egy pici vállalkozást – mert kellett a pénz, mert szerettünk dolgozni és mert bíztam a családunk összetartásában. A rendszerváltás idejét írtuk, s azt éreztük, az akkor zajló változások erre lehetőséget adnak. Harminc éve nem sejthettem, hogy nem könnyű egyszerre fiúnak és főnöknek; főnöknek és férjnek, apának; főnöknek és testvérnek lenni. Most már tudom.

A kertünkben lévő, tyúkólból átalakított kis műhelyben, irodában nem gondoltuk, hogy három évtizeddel később itt tartunk, olyan embereket ismerünk meg, s nevezhetünk a barátainknak, akik a város, az ország, az egyház, a tudományterületük meghatározó személyiségei – és velünk együtt álmodnak.

A Vill-Korr Hungária Kft. csapata megdolgozott az elért eredményekért, több mint három évtized távlatából kijelenthetjük: privatizáció és más külső segítség nélkül, a szó szoros értelmében a nulláról indultunk. A saját erőnkből küzdöttük fel magunkat oda, ahol most tartunk, és amire méltán büszkék vagyunk. Minőségi csapatot építettünk – a cég vezetése és a munkatársak egyaránt tudják, mit akarunk elérni  nevünk és munkánk ma már nem csupán a megyében és a régióban, de a fővárosban és az ország távolabbi szegletében is elismert szakmai védjegy. Kiemelt adózók vagyunk: adóforintjainkkal évről évre egyre nagyobb mértékben támogatjuk Győrt. Munkahelyeket teremtettünk, s mivel megtehetjük, munkával és pénzzel segítjük mindazon törekvéseket, melyeket arra érdemesnek találunk: egyházi és sportlétesítmények villamos szerelési munkáit végezzük, műemlék épületeket újítunk fel, iskolákat, szakképzéseket támogatunk.

Az élet folytatódik, s mi szeretnénk még valami Pluszt hozzátenni az eddigi eredményeinkhez, az elvégzett munkákhoz. Optimistán, bizakodóan nézünk a jövőbe, számunkra egy új kezdetet is jelent a 2022-es év – Plusz kihívásokkal, Plusz reményekkel, Plusz elszántsággal. Tartsanak velünk a múltunkban, s kérem, jöjjenek velünk a jövőbe:

Gasztonyi László

A vállalat 30 + 1 éves történetéből született könyvet itt tudja megtekinteni digitális formában:

Cím: Győr Berkenyefa sor 9., Ipari Park, 9027
Telefonszám: (06 96) 512 480
E-mail: info@villkorr.hu