Az üzleti sikerek csúcsán szinte minden cégvezető azt a sportot támogatja, amelyet maga is űzött, aminek nehézségeit és szépségeit egyaránt ismeri. Gasztonyi László, a Vill-Korr egyik alapítója és ügyvezető igazgatója sikeres evezős sportoló volt ifjú korában: ismerősek számára a mozdulatok, ismerős a víz illata. Innen a kötődés. Nem véletlen, hogy öt éven át elnöke volt, és ma is rendszeres támogatója a győri evezős klubnak, s tagja a Magyar Evezős Szövetségnek.

A Vill-Korr azonban nem pusztán egy sportágat támogat – bár az sem lenne kevés -, kis túlzással minden sportág versenyei mellé odateszi a névjegyét: legyen szó kézilabdáról, kajak-kenuról, lovassportról, atlétikáról vagy küzdősportokról. Most pedig az asztaliteniszről.

A sportág leendő nagyjai találkoznak és versenyeznek – most még “kicsiként”. Fotó: Facebook / Dézsi Csaba András

Kedden kezdődött és szombatig tart Győrben az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál. Hogy miért volt fontos Gasztonyi László számára, hogy támogatóként itt is jelen legyen, mondja el ő maga:

„Az én unokáim is sportolnak, a legnagyobb – Gasztonyi Péter László – a közelmúltban szerzett bronzérmet az ifjúsági evezős EB-n. Tudom ezért, hogy mennyi munka, lemondás, szorgalom és verejték húzódik egy-egy érem mögött. Mindig is tiszteltem az elvégzett munkát, s azt az elhivatottságot, ami a siker mögött áll. Bár én életem végéig „evezős” maradok, de az előbbiből kifolyólag nyugodtan mondhatom: A te sportod az enyém is!”- mondta Gasztonyi László, aki hozzátette valamennyi sportolóhoz szólva:

„Hamarosan Ti is megtapasztaljátok – fiatal felnőttként, amikor az iskola utáni élet elkezdődik számotokra -, hogy hasonló „törvények” irányítanak a civil életben is. A siker titka ugyanaz, s Titeket, akik fiatalon a sportban már leraktátok a névjegyeteket, nem féltelek. Akik itt vagytok és versenyeztek az asztalitenisz világkupán, mind megtanultátok ezeket a szabályokat; gratulálok eddigi sikereitekhez és további hasonlókat kívánok!”

 A sport a szívügye a Gasztonyi családnak, de emellett az oktatás, az egészségügy, a kultúra vagy az egyház is számíthat mindenkor a támogató forintjaikra. A fiatalok soron kívüliséget élveznek: a győri színházban speciális (kedvezményes) bérletet vásárolhatnak, a duális oktatás területén pedig a Vill-Korr családias hangulatú, de professzionális tudást adó oktatóhely. Stílszerűen azt is mondhatnák: olyan szervákat osztanak itt Győrben, amelyeket bárki vissza tud adni, ha figyeli a labdákat, vagyis a lehetőségeket.