A szokásoknak megfelelően Gasztonyi László ügyvezető évértékelőjével indult, köszöntésekkel és szakmai előadásokkal folytatódott a Vill-Korr Nap. Gasztonyi László elmondta, új vívmányok törtek be a villamosiparba is, ezek mellett pedig a versenyképesség megtartása miatt sem mehetünk el. A szakmai előadásokat ne nyűgnek tekintsék a kollégák, hanem olyan lehetőségnek, amely a vállalat és a saját jövőjüket is szolgálja – hangsúlyozta. Leszögezte aztán: abban sem történt változás sajnos, hogy a magyar gazdaság és a vállalkozások egyik legnagyobb kihívása továbbra is a munkaerőhiány. Folyamatosan zajlik a toborzás, hogy kollegáinkat tehermentesíteni tudjuk, de ez jelenleg nem könnyű feladat ugyanis:
  • a szakképzett magyar munkaerő kivándorolt az országból,
  • az it tmaradók sokszor nem elég képzettek az adott pozícióhoz,
  • a kis-és középvállalatok nem tudnak megfelelő fizetést adni,
  • gyakorlatilag alig van iparág, amit nem érint ez a jelenség Magyarországon.
„A diákok tanításán kívül, fontos feladatunk a már nálunk dolgozó kollegák megtartása, ezért gondoskodunk a megszerzett ismeretek továbbképzéséről is, évente több szakmai oktatást szervezünk munkatársainknak, hogy minél magasabb szintű tudással és biztonságban végezhessék munkájukat. A másik ok ami miatt összegyűltünk, hogy kiváló kollegáinkat köszöntsük akik hosszú, hosszabb és még hosszabb ideje hozzájárulnak a cég sikereihez, lojalitásukkal, kitartásukkal”- szögezte le Gasztonyi László, hozzátéve: “Bármilyen kihívás elé álltunk is az elmúlt 34 évben mindig azt mondtuk: nincs lehetetlen. Azért mondhattam ezt, mert tudtam, hogy a háttérben ott állnak elkötelezett, képzett munkatársaim: villanyszerelők, lakatosok, gépkezelők, mérnökök, adminisztrációs munkatársak, akik minden helyzetben kitartottak a Vill-Korr mellett.
A sok utazás, a szorító határidők, az embert próbáló feladatok során gyakran nem jutott időm, hogy megfelelően megköszönjem nektek az odaadó munkátokat. Most megteszem: Hálásan köszönöm!”

Fotóösszeállításunkkal köszöntjük a jubiláló kollégákat: