Születésének napján, a Győrhöz ezer szállal kötődő Kisfaludy Károlyra emlékeztek a minap a reformkori irodalmi élet fő szervezőjének szobránál a Bécsi kapu téren. Az önkormányzat, a Győri Nemzeti Színház, valamint a Széchenyi István Egyetem közös ünnepségén dr. Pergel Elza győri alpolgármester, Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, valamint a Kisfaludy Alapítvány kuratóriumi tagja, Gasztonyi László, a Vill-Korr ügyvezető igazgatója mondott beszédet. Gasztonyi László kiemelte, Kisfaludy Károly ízig vérig a reformkor embere volt, a kultúra előrehaladásának segítését tűzte ki élete céljául. Ezzel a szellemiséggel alapítottuk meg az Alapítványt, mely tisztelettel vette fel nevét 24 éve. Az elmúlt időben sok fiatal színésznek segíthettünk a pályakezdésben, munkásságában.
Ha a díjazottak névsorát megnézzük, csupa olyan embert látunk, aki az Istentől kapott tehetsége mellett a szorgalmának köszönhetően nyújtott átlag fölöttit. Ez a siker titka minden pályán – akkor is, ha alkotó, és akkor is, ha termelő területen dolgozik valaki. Van tehát közös az életünkben.
A mi feladatunk az, hogy a kiemelkedőre felhívjuk a figyelmet; támogatásunkkal pedig tisztelgünk azon emberi értékek és tulajdonságok előtt, amelyeket anno Kisfaludy is magáénak tudhatott, s most példa lehet mindannyiunk számára. Szeretnénk tehát ezt az értéket a jövőben is tovább vinni, támogatni az Alapítványon keresztül.  Azt mondják, nyelvében él a nemzet, s úgy hiszem, most különösen időszerű a magyar nyelv ápolása.