Bemutatták Győrben az „Ez is a mi 50 évünk” című könyvet, a tavaly megjelent sikeres kiadvány második kötetét.  Ez tehát újabb 50+1 fejezet, amely élő interjúkkal, kulisszatitkokkal és sok-sok képpel eleveníti fel az elmúlt fél évszázadot – mottója szerint nem Győrnek, hanem a győrieknek a történetét. A könyv a Vill-Korr Hungária Kft., s alapító ügyvezetője, Gasztonyi László támogatásával jött létre, és a Palatia Nyomda és Kiadó Kft.-ben készült. A sajtóbemutatót a győri Szent László Látógatóközpont Cafe Collis kávézójában került sor. Az Ez is a mi 50 évünk című könyvet ugyanazok írták és szerkesztették, mint a város 750. évfordulójára készült első kötetet (Ez már a mi 50 évünk). A szerzők: Cséfalvay Attila, Laczó Balázs és Sudár Ágnes, a külső megjelenés pedig a szerkesztő, Sudár Éva munkája.  A koncepció is ugyanaz, mint tavaly volt, hiszen az olvasók visszajelzései is azt mutatták: bőven lenne még legalább 50 olyan téma a félévszázadból, ami könyvbe kívánkozik. Például a ragyogó görbiczi pálya kezdete után a klasszis leköszönése, a Verebes- bajnokcsapat után a férfi kézilabda aranykora, Fehér Miklós élete és halála, a kosarasok és a vízisportok bajnokai. A Nádor aluljáró után a Széchenyi és a Jedlik híd, a Széchenyi tér után a Lloyd vagy a Bécsi kapu és Dunakapu tér felújításának kalandos háttere, a színház építése után az elmúlt 30 év színházának könnyes-mosolygós történetei. Bepillantást nyerhetünk bűnügyekbe, fesztiválokba, a régi autóséletbe, a régió életébe például a Duna elterelésén vagy a körgyűrű előkészítés keresztül.
Az emlékezés számokban is kifejezhető: a könyv név szerint említ több mint 300 győri embert. Idéz vagy megszólaltat több mint 130 személyt, említ majdnem 80 teret, utcát és csaknem 150 intézményt, szervezetet, mintegy 115 épületet, létesítményt.
A könyvbemutatóról szóló tudósítás elolvasható az Új Szó Nálunkon. A nyitó képen dr. Cseh Sándor, a Szent László Látogatóközpont igazgatója (jobbra) házigazdaként fogadta a könyvbemutató résztvevőit. Középen a két meghívott vendég: dr. Tamás László János és Balogh József.