A Vill-Korr Hungária a kezdetektől kiemelt támogatója a ma már országos hírű fesztiválnak, így a bejelentés e tekintetben minket is érint. Lássuk a hátteret: hétfő reggel látott hírt a sajtóban, hogy elmaradhat idén a Győrkőc Fesztivál. Az ok az energiaválság. Az Új Szó Nálunknak sikerült elérnie Kocsis Rozit, a Vaskakas Bábszínház igazgatóját, aki megerősítette a hírt: idén elmarad a Győrkőc Fesztivál.
A főtámogatók között ott vagyunk.
  • Nagyon fájó szívvel, de én magam javasoltam, hogy idén mondjunk le az édesgyermekünknek nevezhető városi fesztivál megrendezéséről, mert azt láttam, hogy nincs mást választásunk. A Győrkőcfesztivál költségének legnagyobb részét az önkormányzat támogatása tette ki az elmúlt években, ehhez kapcsolódtak az esetleges pályázati források és a szponzori támogatások. Az ősszel egyértelművé vált, hogy a város nem adhat plusz támogatást a korábbiakon felül (ami körülbelül 55 millió tett ki – a szerk.), az összeget pedig idén felemészti a rezsiköltség. Ezért vagy a Vaskakas Bábszínházat zárjuk be a több mint hatezer bérletesünk előtt vagy a fesztiválról mondunk le – mondja Kocsis Rozi. Amint ismert, a végül a Vaskakas a Győri Nemzeti Színháznak is ideiglenes – téli – otthonaként szolgál, jelenleg is fűtött.
A jelenlegi megállapodás szerint a Győrkőc Fesztivál biennáléként fog működni, könnyen elképzelhető – most legalábbis így fest –, hogy tartósan. Vagyis kétévente rendezik meg, legközelebb 2024-ben.