Egyetlen nap áll rendelkezésünkre, hogy a Győrben rendezendő sportlövő EB-re az áramot, a kiállásokat biztosítsuk. Lehetetlen feladat? A Vill-Korrnak nem.  Óriási mezőny, 41 ország több mint 600 sportolója vesz részt a most kezdődő győri légfegyveres Európa-bajnokságon, amelyen nyolc olimpiai kvótát osztanak ki. A cikkünkben látható fotó pénteken délelőtt készült az Audi Arénában. A kontinensviadal keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) főtitkára elmondta, egy kvótát és összességében 3-5 érmet várnak a hazai csapattól. Sinka, mint a szervezőbizottság elnöke kiemelte, a verseny előkészítése az elmúlt közel két évben gördülékenyen ment, nem utolsósorban azért, mert 2004 óta az idei már a negyedik (2004, 2016, 2018, 2024) 10 méteres Eb, amelynek Győr ad otthont, ráadásul 2016-ban ugyanígy olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság házigazdája volt a vármegyeszékhely. A viadalnak – szokás szerint – az Audi Aréna és a mellette álló Magvassy Mihály Sportcsarnok lesz helyszíne, az alapversenyeket előbbiben, a finálékat utóbbiban bonyolítják le. Amint Sinka László jelezte, az Audi Arénában 90, a Magvassy csarnokban tíz lőállást alakítanak ki, melyek összértéke 250 millió forint. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a korábbi Európa-bajnokságok során egy összeszokott, profi csapat állt össze, így a szervezés során minden feladatot sikerült megoldani. Sinka László Győr városának külön is köszönetét fejezte ki az “erős, dinamikus támogatásért” és, hogy “rengeteg pénzzel” állt a sportlövő-szövetség mellé. A város mellett az állam szerepét és támogatását is külön kiemelte és megköszönte a főtitkár.
Győrt Szeles Szabolcs sportért felelős alpolgármester képviselte, aki szintén hangsúlyozta, hogy profi stáb dolgozik az Eb sikeréért. Köztük van a Vill-Korr is.
A győri Európa-bajnokságon jövő hétfőtől szerdáig a juniorok versenyeznek, majd csütörtökön, pénteken és szombaton a felnőttek lépnek lőállásba. A versenyen férfi, női puskában és pisztolyban egyaránt két-két párizsi kvóta talál gazdára, ugyanakkor egy nemzetből egy számban csupán egy indulási jog szerezhető. (Forrás: MTI)